Διεύθυνση σπουδών

Η Μαίρη Λαδά είναι διπλωματούχος καθηγήτρια Χορού– Χορογράφος του Υπουργείου Πολιτισμού, απόφοιτος της σχολής Μοριάνωβ στο Ρωσικό σύστημα Μπαλέτου Vaganova καθώς επίσης διπλωματούχος της Βασιλικής Ακαδημίας Χορού του Λονδίνου (RAD) στο Αγγλικό σύστημα Μπαλέτου, R.T.S με Registered Teacher Status δηλαδή επίσημα εγγεγραμμένος καθηγητής στα μητρώα της Ακαδημίας, με τετραετή μετεκπαίδευση στις Εκφραστικές Τέχνες (Liberal Arts) του Αμερικάνικου Κολλεγίου. Επίσης με πλούσια ιστορία φοίτησης, κοντά σε καταξιωμένους δασκάλους-θρύλους στο χώρο της Τέχνης του Χορού, όπως Λεωνίδας ντε Πιάν, Γιάννης ΜέτσηςAnton Stoynov, ΡίζοβαΜπογκόεβα, Μαρία Κυνηγού, Σόνια Μοριάνωβ κ.α.

Ιδρυτικό μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Αναγνωρισμένων Σχολών Χορού (ΠΕΑΣΧΟ). Διετέλεσε πρόεδρος του ΣΙΣΧΕ (Σωματείο Ιδιοκτητών Σχολών Χορού Ελλάδος) το 1998-2000 και μέχρι το 2016 παρέμεινε μέλος της Ελεγκτικής Επιτροπής. Διετέλεσε μέλος του Δ.Σ. της Ιατρικής Εταιρείας για το Χορό. Το 2014 διετέλεσε Σύμβουλο Δημοσίων Σχέσεων του ελληνικού τμήματος της Γερμανικής Σχολής Αθηνών. Έχει εκπροσωπήσει το Δήμο Ιλίου στην Παγκόσμια ημέρα Μουσικής του 2000, συνεχίζει να χορογραφεί το παιδικό χοροθέατρο της σχολής ανεβάζοντας έργα από το κλασσικό ρεπερτόριο προσαρμοσμένο στα παιδιά.

Πλούτισε τις γνώσεις της πάνω στο Μάνατζμεντ και την Διοίκηση Επιχειρήσεων  μέσω του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου.

Παράλληλα, συνεχίζει την εκπαίδευσή της μέσω σεμιναρίων για το Administration of School Medication.

Η διδασκαλία και η ενασχόληση με το Χορό δεν είναι μια απλή υπόθεση για την Διευθύντρια Μαίρη Λαδά. Είναι ένα πολύ σοβαρό θέμα που με τη σωστή και επίμονη δουλειά μπορεί να γίνει προοπτική ζωής δίνοντας ευκαιρία για επαγγελματική σταδιοδρομία σε παιδιά που διακρίνονται για το ήθος, τη συνέπεια καθώς και την ιδιαίτερη αγάπη τους στο Μπαλέτο , Μοντέρνο Χορό, Τζαζ ,Κάρακτερ Λάτιν .
ballerina shoes