Ο κουρσάρος 2010
- Στο παραμύθι «Ο Κουρσάρος» συμμετείχαν μικρότεροι και μεγαλύτεροι σπουδαστές της σχολής και πλαισιώθηκε από την φιλική συμμετοχή των σπουδαστών της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στους ανδρικούς ρόλους.
- Παράλληλα εκτίθεντο από τον Carsten Lumiere Sasse εικόνες και φωτογραφίες που δημιουργήθηκαν κατά την διάρκεια της προετοιμασίας των χορευτικών κομματιών παριυσιάζοντας έτσι στο ευρύ κοινό την ζωτικότητα του χορού και την ενέργεια της κίνησης.
- Επίσης ενδιαφέρουσα ήταν η παρουσίαση της συλλογής κοσμημάτων γύρω από το χορό.
Δελτίο τύπου:
Η Πρότυπος Ακαδημαϊκή Σχολή Χορού ΜΑΙΡΗ ΛΑΔΑ-ΠΑΠΑΜΙΚΡΟΥΛΗ, με πολυετή εμπειρία στο χώρο της εκπαίδευσης του κλασσικού μπαλέτου, αλλά και με έμφαση στην καλλιτεχνική μύηση των σπουδαστών της σε όλα τα είδη χορού, έχει τη χαρά φέτος να παρουσιάσει variation του μπαλέτου «Ο Κουρσάρος (Le Corsaire)».
Εμπνευσμένη από το κλασσικό αυτό έργο σε τρεις πράξεις, σε μουσική του Adolphe Adam και χορογραφημένο από τον Marius Petipa, η σχολή θα παρουσιάσει ένα ρομαντικό παραμύθι σε παραλλαγή και χορογραφία της Κας Βασιλικής Κίκνα, καταξιωμένης χορογράφου της Ε.Λ.Σ. με πολυετή πείρα στην αναβίωση έργων του κλασσικού ρεπερτορίου.
Το πρόγραμμα της διήμερης παράστασης έχει ως εξής:
– Το Σάββατο 8 Μαΐου, θα παρουσιαστεί αυτούσιο το παραμύθι «Ο Κουρσάρος», με τη συμμετοχή των μικρότερων και μεγαλύτερων σπουδαστών της σχολής.
– Την Κυριακή 9 Μαΐου, στα πλαίσια της συνεργασίας της σχολής με ομάδες και Ακαδημίες του εξωτερικού (Art in Motion Dance Company – Γερμανία), θα παρουσιαστεί μία πρωτότυπη παραγωγή, με τη συμβολή των μεγαλύτερων σπουδαστών της σχολής, καταξιωμένων επαγγελματιών στο χώρο, αλλά και καθηγητών διεθνούς κύρους (Marilena Grafakos, Carsten Lumiere Sasse, Naduah Denkinger).
Η παραγωγή αυτή θα περιλαμβάνει κομμάτια από ποικίλα είδη χορού (σύγχρονο, Modern Jazz, Lyrical Jazz, Musical, Hip-hop, House dance, M.Jackson, Latin) αλλά και χοροθεατρικά δρώμενα, άρτια δεμένα μεταξύ τους γύρω από το θεματικό μοτίβο των αντιθέσεων και διακυμάνσεων της καθημερινής ζωής του σύγχρονου ανθρώπου. Η μοναξιά της σύγχρονης καθημερινότητας, η απογοήτευση και οι τάσεις φυγής από την πραγματικότητα αναμιγνύονται με την ελπίδα, τη συντροφικότητα και τον αγνό έρωτα, τη χαρά της ζωής που διαφαίνεται στα πρόσωπα των νέων. Όλες αυτές οι ποικίλες πτυχές της ζωής που της δίνουν νόημα και ουσία αποτελούν τους βασικούς θεματικούς άξονες της παράστασης.
Η σχολή, με τη στήριξη των σπουδαστών της, των γονέων τους, του επιτελείου καθηγητών και φίλων, επιχειρεί και φιλοδοξεί η παράσταση αυτή, με ομαδική προσπάθεια και την πλαισίωσή της από το διεθνές δίκτυο των συνεργατών της, να ξεπεράσει τα ελληνικά δεδομένα και να αποτελέσει το έναυσμα για αντίστοιχες παραγωγές που θα παντρεύουν όλα τα είδη χορού και τέχνης, προς την επίτευξη ενός κοινού στόχου: την προώθηση της υψηλού επιπέδου καλλιτεχνικής δημιουργίας στην Ελλάδα

