Ελένη Λαγκαδινού

Η Ελένη Λαγκαδινού είναι καθηγήτρια και χορεύτρια σύγχρονου χορού. Γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε στην Ανώτερη Επαγγελματική σχολή χορού «Άννα Πέτροβα» στην οποία και δίδαξε από το 2012-2014, ενώ παράλληλα αποφοίτησε από το τμήμα Χρηματοοικονομικής και Τραπεζικής Διοικητικής του Πανεπιστημίου Πειραιά.

Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια τεχνικής, χορογραφίας, αυτοσχεδιασμού και performing στο πλευρό καταξιωμένων δασκάλων, χορογράφων και ομάδων σύγχρονου χορού (DV8 Physical Theatre , Hofesh Shechter Dance Company, Richard Alston Dance Company, Anton Lachky -Les Slovaks Dance Collective, William Forsythe Dance Company, Ann Cooper Albright, David Zambrano και άλλους) οι οποίοι την ενέπνευσαν και διαμόρφωσαν ως χορεύτρια. Είναι κάτοχος των χορευτικών διπλωμάτων Advanced 2 της Royal Academy of Dance και Advanced 2 Modern Theatre του Imperial Society of Teachers of Dance . Παράλληλα έχει ολοκληρώσει τα παιδαγωγικά και διδασκαλικά διπλώματα Diploma in Dance Instruction και Diploma in Dance Education.

Σαν χορεύτρια και performer έχει λάβει μέρος σε φεστιβάλ σύγχρονου χορού (Φεστιβάλ Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων, Dance Days Festival, Akropoditi Dance Festival, Διεθνές Φεστιβάλ Καλαμάτας, Arc for Dance, International Circus/Juggling Festival) ενώ από το 2013 έως σήμερα είναι μέλος της Syndram dance co.- Χρυσηίς Λιατζιβίρη, συμμετέχοντας σε παραστάσεις αλλά και video dance (Moving Images Video Dance Festival 1st edition-Dance Lab Nicosia, Dance Days 6, AVDP 2017, 26th Quinzena de Danza de Almada 2018).

Από το 2012 διδάσκει χορό σε τμήματα παιδικά, εφηβικά καθώς και επαγγελματικά ενώ έχει επιμεληθεί την κίνηση σε θεατρικές παραστάσεις. Παραδίδει σεμινάρια και προετοιμάζει μαθητές για την εισαγωγή τους σε Επαγγελματικές σχολές χορού και παράλληλα καθοδηγεί και χορογραφεί χορευτές για την κατάλληλη προετοιμασία video και solo για την είσοδο τους σε ακαδημίες του εξωτερικού. Συνεργάζεται με ερασιτεχνικές σχολές χορού, studio και κέντρα πολιτισμού ενώ το 2019 ήταν μέλος της ομάδας προετοιμασίας σπουδαστών στην «Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή Χορού Μάρι Χατζημιχάλη». Στην διδασκαλία της ενσωματώνονται στοιχεία πολλών τεχνικών που την έχουν διαμορφώσει ως χορεύτρια καθώς έχει ασχοληθεί εκτός των διαφόρων τεχνικών χορού με τα εναέρια ακροβατικά, pilates , yoga, πολεμικές τέχνες, παραδοσιακό χορό. Το 2015 ήταν μέλος της επιτροπής εισαγωγικων εξετάσεων του καλλιτεχνικού σχολείου Γέρακα στο τμήμα χορού. Παράλληλα χορογραφεί, ενώ το 2017 συνεργάζεται με τον διεθνή διαγωνισμό χορού  Hellas Youth Ballet Competition αποτελώντας μέλος του coaching team στην επιμέλεια χορογραφίας σύγχρονου χορού. Τις χρονιές 2016, 2018 και 2019 χορογραφίες της εκπροσωπήθηκαν στον εν λόγω διαγωνισμό καταλαμβάνοντας τις πρώτες θέσεις, ενώ το 2019 χορογραφία της κατακτά επίσης τιμητική διάκριση στο “International Festival-Competition Samocvity Aqua Fest”. Η ίδια έως σήμερα δεν σταματάει την μελέτη και έρευνα πάνω στην κίνηση και το σώμα εμπλουτίζοντας τις γνώσεις της με σεμινάρια, καθώς και την συνεχή επιμόρφωση πάνω στην διδασκαλία. Από το 2019 είναι μέλος του διδακτικού προσωπικού της Ανώτερης Επαγγελματικής Σχολής Χορού “Βασιλική Μαρούλη”.

ballerina shoes