Τα είδη του χορού

ΡΥΘΜΙΚΗ

Συνδυάζοντας τη μουσική και την κίνηση μέσα από απλές γυμναστικές ασκήσεις και τραγουδάκια ,δουλεύοντας ολόκληρο το παιδικό κορμί , το παιδί της προσχολικής ηλικίας εκπαιδεύεται στα πρώτα στάδια μπαλέτου.

 

ΜΠΑΛΕΤΟ

Είναι η τελειότερη μορφή χορού η οποία απαιτεί σκληρή και συστηματική δουλειά πολλών χρόνων , μαθαίνοντας έτσι το παιδί από πολύ μικρό να πειθαρχεί το σώμα του. Σαφέστατα όλοι γνωρίζουμε τις ικανότητες ενός ανθρώπου με πειθαρχημένο σώμα και μυαλό. Απαιτείται για τις εισαγωγικές εξετάσεις του Υπ. Πολιτισμού.

 

ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΧΟΡΟΣ

Είναι ο χορός κατά τον οποίο η ενέργεια έχει ποικίλες διακυμάνσεις , συγκρατείται και αφήνεται ελεύθερη ,χαλαρώνει και συστέλλεται , καθηλώνεται και διαχέεται . Η διαχείριση της ενέργειας προσδίδει στο άτομο μια άλλη δυναμική που παρουσιάζεται ως η ποιότητα της κίνησης μέσα στο χώρο και το χρόνο. Απαιτείται για τις εισαγωγικές στο Υπ. Πολιτισμού.

 

JAZZ – ΜΟΝΤΕΡΝΟΣ ΧΟΡΟΣ

Λαμπερός χορός με συνήθως αυξητική ενέργεια έως εκρηκτική . Συνδυάζει την κίνηση ,τον χορό με απλές ή σύνθετες γυμναστικές ασκήσεις χαρίζοντας στους μαθητές εκτόνωση , χαρά καθώς και εκπαίδευση σε θεαματικά γρήγορες κινήσεις.

 

ΚΑΡΑΚΤΕΡ-ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΧΟΡΟΙ-ΙΣΤΟΡΙΚΟΙ-ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΙ-ΙΣΠΑΝΙΚΟΙ-ΛΑΤΙΝ

Αναμφισβήτητη η τεχνική αλλά και η καλλιτεχνική αξία του παραδοσιακού χορού , που εκπαιδεύει τα παιδιά στη μουσική και στο ρυθμό με έκφραση της κίνησης. Η σχολή μας αναγνωρίζοντας την κουλτούρα που χαρίζει η παράδοση προσφέρει μαθήματα ελληνικών παραδοσιακών χορών  , ξένων παραδοσιακών (κάρακτερ), ιστορικούς κοινωνικούς Ευρωπαϊκούς (πχ Ταγκό , Βαλς κα) , Ισπανικούς (πχ. Φλαμένκο κλπ), Λατινοαμερικάνικα (πχ. Σάμπα , Τσα-Τσα , Ρούμπα κα.)

 

ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΕΧΝΗΣ – ΧΟΡΟΥ

Τα παιδιά μέσα από τις παραμυθένιες ιστορικές εποχές της εξέλιξης του χορού μαθαίνουν για την ιστορία των λαών και της εξέλιξης τους ανά τους αιώνες ,κοινωνικά πολιτικά ,οικονομικά ,μα πάνω από όλα στις Τέχνες και στα γράμματα. Δραστηριοποιεί τα παιδιά στη μάθηση και συγχρόνως τα βοηθά να μπορούν να κατανοήσουν τις σύγχρονες μορφές της Τέχνης ,οι οποίες συνθέτουν την καθημερινή μας ζωή. Αναπτύσσει την αισθητική τους αγωγή.
ballerina shoes