Αγγελική Ανδρινοπούλου

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1974.

Είναι απόφοιτος της σχολής χορού Ντιάνα Θεοδωρίδου, όπου εκπαιδεύτηκε σε RAD/ISTD Ballet,ISTD Modern Theatre,Flamenco και Tap dance, ενώ παράλληλα απέκτησε και το πτυχίο της φυσικοθεραπείας από το Τ.Ε.Ι Φυσικοθεραπείας Αθηνών.
Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια modern/contemporary jazz, hip hop, tap dancing, musical theatre, contemporary dance στο Λονδίνο (Pineapple Studios), τη Βιέννη (ImpulsTanz), τη Νέα Υόρκη (Broadway Dance Centre, Steps on Broadway, Tap City) και το Εδιμβούργο.
Μετά την αποφοίτηση της το 1996, συνεργάστηκε και χόρεψε με τις ομάδες Ronda Al Alba της Νατάσσας Ντέκα στο flamenco για τρία χρόνια και την OnStage στη modern jazz για δύο χρόνια με εμφανίσεις στην Ελλάδα.Το 2000 πήρε το ρόλο της dance captain στo musical Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat (Θέατρο Κάτια Δανδουλάκη, σκηνοθεσία-χορογραφία Gillian Gregory) και το 2003 στο Victor-Victoria (Θίασος Μιμής Ντενίση, χορογραφία Gillian Gregory).
Εργάστηκε ως βοηθός χορογράφου του Φωκά Ευαγγελινού στην παιδική παράσταση Ο Κύκλος της Πεταλούδας και σε διάφορα σχήματα της νυχτερινής σκηνής.Ερμήνευσε και χορογράφησε σε συνεργασία με άλλους χορευτές την παράσταση EVA The Musical τον Οκτώβρη του 2011.Έχει συνεργαστεί με ηθοποιούς και τραγουδιστές της ελληνικής σκηνής καθώς και με διαφημιστικές εταιρίες για τηλεοπτικά σποτ και ταινίες κινουμένων σχεδίων . Συνεργάζεται ως χορογράφος και υπεύθυνη κίνησης με την καλλιτεχνική ομάδα Κοπέρνικος που δραστηριοποιείται στο χώρο του παιδιού.
Ως δασκάλα μπαλέτου, μοντέρνου και jazz διδάσκει στη Ντιάνα Θεοδωρίδου από το 1997 εώς το 2004 και από το 2004 ανοίγει τη δική της σχολή με τον κλακετίστα Θάνο Δασκαλόπουλο, το Motif Dance Studiο που λειτούργησε μέχρι το 2009. Διδάσκει από το 2010 modern και jazz dance στο Waves Dance Studio της Χριστίνας Ρόκα,παιδιά όλων των ηλικιών. Έχει διδάξει ως υπεύθυνη tutor του Modern Department στην επαγγελματική σχολή Άννα Πέτροβα στην Αθήνα για 3 χρόνια εκπαιδεύοντας ενήλικες για την απόκτηση πτυχίων διδασκαλίας. Από τον Σεπτέμβρη του 2014 διδάσκει στο studio Chorologie έχοντας δημιουργήσει μαζί με την Χριστίνα Φωτεινάκη το DanceTexture,ένα πρόγραμμα εκπαίδευσης που αφορά κυρίως δασκάλους χορού αλλά και χορευτές .
Είναι qualified tutor των πτυχίων διδασκαλίας Diploma in Dance Instruction (DDI) και Diploma in Dance Education (DDE) σε μπαλέτο και μοντέρνο.Έχει οριστεί εξετάστρια του MODERN THEATRE του IMPERIAL SOCIETY TEACHERS OF DANCING σε Ελλάδα και εξωτερικό.Το 2012 δέχθηκε με ιδιαίτερη τιμή και χαρά την πρόσκληση να γίνει μέλος του teaching team του New Advanced 1 Modern syllabus.

ballerina shoes